lørdag 3. mars 2018

Nytt hundekurs på meg

Jeg har en tid vurdert om jeg skulle bli med på et online hundekurs hos Nordisk Hunde- og Hesteterapiskole as ved Line Østerhagen.
Veid litt for og i mot, har jo vært med på mye opp gjennom åra.
MEN utlært blir en jo aldri.


Har vært med på noen webinarer her før, som har vært lærerike.
Og etter å ha chatta litt med kursholder, og fått denne tilbakemeldingen:
"Jeg tror kurset må være perfekt for deg!
Om du synes kveldens webinar var lærerikt så tenker jeg at du kan 500 doble hva du får inne i elite. Og som oppdretter er jeg sikker på at kunnskapen i Elite vil gi deg som oppdretter et meget stort fortrinn - det er få oppdrettere som har denne typen kunnskap."

Ja da kasta jeg meg ut i det.
ELITE HUNDEEIER

Dette er et utrolig omfattende kurs, og dette har ikke noe med lydighet og slik trening å gjøre.
Men er rett og slett et kurs for hvordan trene riktig, og hvordan gjøre det beste for hundene våre.
Og det fineste av alt, jeg kan ta det når det selv passer meg.
Ikke minst - jeg kan ta kurset om jeg er liggende, og det er jo utrolig flott.
Da kan jeg gjøre noe nyttig, istedet for å slå ihjel tiden med å se på f.eks. TV....
Det er jo noe hundene våre har glede av også :-)

Litt om hva kurset består av:
Er du en aktiv hundeeier som ønsker det beste for din hund?
Da er elite hundeeier et perfekt kurs for deg! Kurset består av 9 grundige moduler som tar for seg hunden fra valp til voksen, treningslære og utstyr, helse og anatomi, stretching og massasje, i tillegg til mye annet som gjør at du som hundeeier har den kunnskapen du trenger for å holde hunden din frisk, trene riktig og forstå hvordan hundens kropp fungerer.


Drømmer du om å ha et kunnskapsmessig fortrinn mht. din hund og treningen dere utfører? Her får du vite det du trenger for å holde hunden din frisk, trene riktig og for å forstå hvordan hundens kropp fungerer.  
Dette vil optimalisere hundens helse og treningsopplegg - og du kan antakelig nyte enda bedre resultater!
·         Du kan stille spørsmål og få svar inne i læreportalen hvor kurset ligger.
·         Du får tilgang til en lukket eksklusiv Facebook-gruppe hvor du også kan samhandle med andre elite hundeeiere og i de første ukene som medlem får du 9 ukentlige live spørretimer med spørsmål og svar. 
·         For hver modul har vi laget arbeidsoppgaver slik at du kan trene og øve deg på det du har lært.
·         Dette er kort og godt Norges første online kurskonsept i sitt slag hvor du får så mye kunnskap om et aktiv hundeliv som du får her.

Hvem står bak?

Det er Line Østerhagen. Hun brenner for dyr, og ønsker å hjelpe eiere til å nå enda flere mål med hunden sin enten det er god helse eller prestasjon i konkurranser. Her har hun laget et kurs som vil være til nytte for deg og hunden din uansett nivå, alder og mål! Hun har 17 års klinisk erfaring og 12 års utdanning innen fysikalsk behandling, terapi og medisin.

Jeg har nå startet opp med modul 1 :-)
Totalt i kurset er det 264 leksjoner + videoer og annet.
På slutten av hver modul er det oppgaver som skal løses.
Og ja er jeg riktig flink, kan det vel bli et kursbesvis også :-)Modul 1: Hunden fra valp til voksen.
Hvis du er usikker på hva du kan og ikke kan gjøre ved forskjellige aldre hos hunden, kan du få riktig informasjon her - for eks. hva du bør passe på med tanke på trening, aktivitet, ro, typer aktiviteter, mengde aktiviteter, trapper, utstyr, sikkerhet under trening og lek. Du får også kunnskap om vanlige plager for den voksende, aktive eller gamle hunden og tiltak som kan gjøres med det.

Vi får nye moduler hver uke.Resten jeg skal igjennom i de forskjellige modulene er:Modul 2: Avansert treningslære.
Her får du vite det du trenger om treningslære på alle nivå! Vanlig treningslære, styrketrening, utholdenhetstrening, trening av koordinasjon og balanse. Hver type sport og farene for skader. Vanlige, treningsrelaterte skader og plager og hvordan det kan forebygges og hvis oppstått tilnærmes. Helt konkrete øvelser er filmet slik at du enkelt skal kunne forstå hvordan du gjør dette hjemme! Øvelser du kan gjøre med hunden din om den ikke tåler for mye fysisk belastning.

Modul 3: Hunden eksteriør
Her får du lære om det som kan være styrker og svakheter med forskjellige beinstillinger og fasonger. Du lærer hvordan du kan trene hunden din for å kompensere for diverse eksteriørmessig avvik. Du lærer også om hundens gangarter og hvordan du kan observere disse hjemme.

Modul 4: Treningsplan. 
Her er den informasjonen d trenger slik at din treningsplan blir super! Du lærer hvordan du lager en treningsplan og hvordan man inplementerer diverse fragmenter i trening i løpet av en sesong. Hvilke faktorer skal inn i treningsplanen og hvordan skal skrive treningsdagbok. Hvordan gjøre riktige justeringer slik at du får de resultater du ønsker med hunden din.

Modul 5: Hundens øvrige helse. 
Her får du lære litt om tenner, ører, foring og masse mer som kan hjelpe deg til å oppdage eventuelle problemer. Du får også lære hvordan du kan gjøre rutinemessig undersøkelse av egen hund. Hvilke ting du bør undersøke ekstra nøye på hunder innen agility, brukshund, ipo, trekkhund og andre typer hundesporter. Når man skal du kontakt med veterinær eller fysioterapeut. Du lærer visuell undersøkelse, bevegelsesutredning og palpasjon.Når du som eier kan dette, vil det kunne forebygge skader og plager slik at ikke verdifull trening går tapt eller at hunden din går og har plager.

Modul 6: Utstyr og utstyrstilpasning
Har hunden din riktig utstyr og utstyr som passer? Du får lære hvordan du kan finne halsbånd eller sele som passer ditt bruk. Tilpasning av sele. Bruk av forskjellige typer leiebånd. Bruk av dekken og tilpasning av dekken. Tilpasning av kløv, bruk av potesokker og mye annet utstyr. Du får lære det du trenger slik at du kan benytte riktig utstyr.

Modul 7: Anatomi og fysiologi
Her får du vite hvordan kroppen er bygd opp og fungerer. Grunnleggende og enkelt fremstilt - men likevel dyptgående for deg som ønsker litt mer avansert kunnskap. Muskellære, skjelettlære og nervesystemet m.m. 

Modul 8: Massasje og streching
DU kan hjelpe hunden din på kort tid og med enkle metoder! her får du lære enkle massasjeteknikker og stretching som du kan utføre selv på din hund. Du får en god innføring i hva du kan gjøre og når du kan gjøre det.

Modul 9: Tilbake etter sykdom og skade. 
Her får du hjelp hvis skaden er skjedd" Hva bør gjøres av rehabilitering hos rehabiliteringsterapeut og hva kan du som eier gjøre av rehabilitering hjemme etter de aller vanligste skader og operasjoner: patellaluksasjon, ocd, korsbåndskade, artrose, albueproblemer og andre leddskader. Du lærer de riktige tiltakene slik at hunden din får best mulig oppfølging etter skade!Som dere skjønner er det et skikkelig omfattende kurs, jeg har startet på.
GLEDER MEG!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar