søndag 15. desember 2019

Adventskalender hund luke 15

🎄 OPPGAVE 15. DESEMBER: 🎄
Fra Hundetrener Carina Josefine sin adventskalender på fb

Husker du oppgaven "to på"? Let's step it up! 🤩
Nå er det "to på" - men med BAKBEINA!
Mange hunder er ikke helt klar over at de har en bakpart. Den henger liksom bare etter fremparten, uten at hunden helt vet hvor den er, eller hva den gjør.
Ved å trene på at hunden må vite hvor bakbeina og bakparten er får man trent opp bakpartskontrollen, og hunden vil bruke den mer mer aktivt, noe som er bra for balanse, styrke og kroppskontroll. Kroppskontroll er for øvrig kjempefin MENTAL aktivisering (det krever mye hode å koordinere kroppen på måter man ikke er vant til)
Denne øvelsen kan gjøres enkel - eller mer utfordrende - og begge deler er like KULT! 😍
🔹Det enkleste er ofte å la hunden går over objektet, for så å stoppe den, når bakbeina kommer på. La etterhvert hunden så mye som mulig selvstendig for å "stokke" beina oppå kassa (eller hva du nå bruker)
🔹Ønsker du en ekstra utfordring? 🤩 Få hunden til å RYGGE mot kassa/stubben/balanseputa (eller hva du nå velger å bruke), og løfte bakbeina opp på objektet når den støter på det. DEN kan være vrien! 😮 Ikke bare må hunden styre med bakparten, men den må også vite når den skal løfte bakbeina!

Dette er moro, vi fant plastkassen til hundeutstyret bak i bobbilen og la et teppe over - vipps så hadde vi noe og trene bakbeina oppå.

Henna rygger opp på kassa med bakbeina, mens de andre fem venter på tur :-)


Wasa

Pallina


Elena


Belva


Destra







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar