tirsdag 29. april 2014

Flyball


I dag har team Hennagarden startet innlæring av en ny aktivitet...
Nemlig flyball :-)
En av valpene fra F-kullet skal til Sharon i USA.
 Hun er meget aktiv i sporten, og har tent en gnist for dette hos oss også.

Så i kveld startet vi med og trene inn at hundene våre skal hoppe opp på tennisballutløseren.
Det vil si vi har en "jukse" rampe til dette for innlæring.
Alle hundene tok dette kjapt, og syns dette var utrolig moro.


Når Sharon kommer til oss i juni, skal hun kjøre et kurs for oss :-)
Dette gleder vi oss masse til, tenk å få en proff instruktør fra USA :-)

Link der dere ser hvordan løpet er, denne har vi fått fra Sharon.
https://www.youtube.com/watch?v=YcTNnY3xLLs&feature=youtu.be
 

Banen

Kort fortalt er flyball en hurtigløpskonkurranse som omhandler fire høydehindre (høyden avgjøres etter fastsatte regler på basis av størrelsen på den minste hunden som deltar) og en tennisballholder med utløser på motsatt side. Det monteres 2 parallelle baner, slik at 2 team kan konkurrere samtidig. Det kan konkurreres i flyball både ut og inne.
banen skal være 51 ft (15,54 m) lang og ha fire hindre på rekke og tennisballholderen i enden. Det første hindret skal så 6 ft (182 cm) fra startlinjen, mens de resterende hindrene skal stå med en avstand av 10 ft (305 cm), hvilket gir en avstand fra siste hinder til tennisballholderen på 4,57 m. Høyden på hvert hinder skal være 10,2 cm under høyden på den minste hunden i teamet.

Konkurranse og trening

Hundene løper i team á fire hunder, en av gangen. Det er om å gjøre på raskest mulig måte å ta se over de fire hindrene og utløse tennisballen og bringe denne tilbake til startlinjen, over de samme fire hindrene. Mister hunden ballen før mållinjen noteres feil. I det hund og ball passerer mål starter neste hund. Det teamet som feilfritt først blir ferdig vinner.
Flyball krever god fysikk og stor hurtighet om man ønsker å oppnå topp resultater. Sporten er allikevel både morsom og spennede for både hund og eier, selv om man ikke skulle ha slike ambisjoner. Trening må imidlertid til.

Rekorder

At flyball er en fartsfylt og spennende begivenhet er det liten tvil om. Den offisielle verdensrekorden (juli 1999) holdes av et kanadisk team (team Instant Replay) og er på 16,06 sek. Dette er imidlertid på lang nær den hurtigste tiden som har blitt registrert. Den 5. september 2004 løp nemlig et amerikansk team (team SpringLoaded) på fantastiske 15,36 sek., men denne og flere andre rekorder har ennå ikke blitt anerkjent som verdensrekord. På det amerikanske teamet startet en hollandsk gjeterhund, en border collie, en blandingshund (ukjent mix) og en whippet.
I Europa holdes rekorden av et britisk team (team Jets). Den er på 16,75 sek. og ble satt 30. mars 1997. I Belgia (team Lupus Need For Speed) er den nasjonale rekorden på 17,06 sek. (28. juni 2004) og i Australia (team Parramatta Shockwave) er den nasjonale rekorden på 18,47 sek. (13. juni 200


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar