torsdag 31. mars 2016

Besøkshunden Hennagardens Figaro Figlio

Vi har vært så heldige og få bli med Figaro og Wenche,
når de er på "jobb" på Brøttum bo og aktivitetsenter.Forberedelser til besøket.
Besøkshundene skal alltid være nybadet før de kommer på jobb.Figaro bruker badekåpen Zip N Dry, så han tørker fortere etter badet.


Labbetørk i gangen, før vi går inn


Klare for litt "jobbing"


Et utrolig vakkert øyeblikk...
Dette bildet sier mer enn tusen ord.
 

Ut på tur er stas :-)
 

Prat og kos ved mjølkerampa


Figaro viser litt triks  

Å kunne slappe av er en viktig egenskapEr utrolig stolte over hva Wenche og Figaro har fått til sammen :-)

 

Litt info om Røde kors besøkshund under her:

Besøksvennen  Hennagardens Figaro Figlio skal ut og skape glede :-)Forskning viser at nærkontakt med dyr har en helsemessig positiv effekt på mennesker, både fysisk og psykisk. I tillegg til å redusere stress, senke blodtrykk og motvirke depresjon, kan nærkontakt med dyr dekke enkeltpersoners behov for varme, kos og omsorg. Det kan bedre humøret og gi glede i hverdagen til mennesker som trenger det. Dyr kan også virke kontaktskapende og fremme et godt miljø.


Aktiviteten ”Besøksvenn med hund” er en utvidelse av Røde Kors sin eksisterende besøkstjeneste. Røde Kors rekrutterer frivillige, som er interessert i å ta med hunden sin og besøke beboere på institusjon (f.eks syke-/eldrehjem) eller brukere som bor hjemme.


Dere kan besøke både grupper og enkeltpersoner. På institusjoner er personale til stede under besøket og har ansvar for pasientene/brukerne. Du har ansvar for hunden din. Besøk kan foregå innendørs i egnet rom eller utendørs i rolige omgivelser. Den du besøker vil klappe og prate med hunden, og kanskje gi den en godbit. Noen vil ønske aktiviteter som f.eks kasting av ball, spill for hunden. Fremvisning av artige triks skaper ofte begeistring. Det er viktig at besøk tilpasses både brukeren, deg og din hund - så alle parter trives! Alt begynner med en godkjennelse av hunden hos kyndig Røde Kors personell for videre skolering og 32 timers kurs inkl. mentaltesting og godkjennelse utført av to personer fra Antrozologisentret på Ås.
Her er noen minimumskrav Røde Kors stiller til en besøkshund:
·         Være sosial og tilgjengelig rundt fremmede mennesker.
·         Ha rolig opptreden.
·         Takle å bli holdt fast, dratt inn mot, eller i en klem.
·         Avstå fra reaksjon på provokasjon mot hund eller eier.
·         Ressursforsvar skal være fraværende.
·         Ha evne til å bli igjen dersom fører må forlate den.
·         Være mellom 2-8 år. Kan være yngre om de er godt egnet for oppgaven.
·         Være sunn frisk og ren pga. allergier.


Figaro og jeg har vært på kurs og testing på Hamar med Turid Hovland fra Antrozoologisenteret på Ås, en meget dyktig og flink instruktør. Vi synes dette er en viktig ting og gjøre for de som bor på institusjon eller hjemme og trenger litt ekstra glede og inspirasjon. Og Figaro koser seg med jobben, og er en meget rolig og avbalansert hund som takler det meste. Her er det mye som skal trenes på, alt av mennesker og forskelig fremtreden. Rullestoler, krykker, senger og mange andre ting som er på institusjoner. ( Heis, trapper av alle slag, korridorer, underlag, dører av alle slag) Men han takler disse tingene helt fint, han besto også mentaltesten uten anmerkninger tiltross for att han enda ikke er fylt to år, som innebærer mye av de her tingene. Vi vet ikke om noen andre DSG i Norge som er godkjente besøkshunder, men vet det er noen nå på nyåret som skal prøve seg og det er kjempebra. Da de også er egnet for dette, og i Sverige og Danmark er det flere som brukes som besøks og terapihunder. Vi gleder oss til å spre glede og omsorg i tiden som ligger foran oss.
 Hilsen
Wenche Sandbæk og Hennagardens Figaro Figlio

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar