fredag 18. oktober 2019

Høstferie 2019 - Norge - Sverige - Danmark - Tyskland og Luxemburg del 3


Vi har kommet til torsdag 03.10.2019,
og før vi kan dra videre fra Cochem må vi gå en tur oppom slottet/borgen Reichsburg.


Her er det vinranker og druer overalt.


Den ligger ganske så magisk til på toppen her






Veggpynt i mosaikk.









Vi får en flott omvisning både ute og inne, ja vi får til og med et eget skriv om borgen på norsk.


Borgen Cochem med sine fine porter og tykke murer og graver, var i sin tid nesten umulig å innta.
Den har opptil 3,6 meter tykke murer og har vært med på over 1000 år i borghistorien.

Cochem var først setet til Pfalzgrevene av Rhinen, siden var borgen setet til de såkalte Staufer-Keiserne. Til sist tilhørte borgen kurfyrstene og erkebiskopene av Tier. I 1689 ble borgen, som de fleste andre borger i området ødelagt av franske tropper. Senere i 1868-1877 lot den rike berliner kjøpmannen Lovis Ravene borgen bygges opp igjen for egen regning.
Stilen ble nygotisk, og utsmykningene og innredningene svarte til alle krav til komfort som sosieteten på 1900 tallet kunne forlange.
Siden 1978 har borgen tilhørt borgerne av byen Cochem






Spisesalen med staselige tredekorasjoner.




Det gotiske rommet




Det romanske rommet



Overgangsrommet

Denne lampen skal i følge myter holde djevelen borte fra borgen.
En blanding av et menneske og et dyr - havfrue med vinger av horn.
Her skulle en kunne holde på lampen og ønske seg noe. 


Flotte vinduer, i ulike typer mosaikk og glasskunst.



Riddersalen











Guiden vår.


Våpenrommet


Den minste rustningen er i normal størrelse.
Da kan en vel selv tenke seg hvor stor den andre kjempen har vært....


Borgens mest kostbare ting - skapet.



Utsikt fra en av verandaene



Og her høstes det druer













Her kan du eie din egen vinranke.



Og jammen fikk vi se at plukkerne rundt borgen dro ut på innhøsting.




Og navnet på vinen her, måtte jo selvfølgelig være noe med slott.


Cruiseskipene på Moselelva har god tid.
Vi ser de samme skipene komme etter oss der vi kjører og overnatter.


Det er utrolig mange sluser her.
Vi har enda ikke fått se noen være åpne for og ta igjennom disse utrolig lange skipene,
 men håper fortsatt.


Nå skulle vi egentlig videre til Zell for vinfest.
Men her var det ikke plass til oss, alt var opptatt så vi dro videre.


Her er nok drueinnhøstningen det samme som vår "potetferie" eller i nyere dager kalt høstferie.



Her ser dere eksempel på hvordan de har navnene på vingårdene sine ute blant vinrankene.


Det er skikkelig bratt her, og noen plasser er det laget et fraktesystem oppover i lia.




Det er ymse slags doninger å se.



Klare for og dra oppover






En sluse til.


Hehe legg merke til nummerskiltet.
Ekte håndmalt😀




Vi landa i Enkirch her skulle det også være vinfest i helgen.


Her var en kjempestor bobilplass, og vi fikk rigga oss fint til😀



Kan ikke få skrytt nok av de seks hundene våre.
Så utrolig snille og ha med. De slår seg til ro over alt.
På plassen her ble det utrolig mye hunder etterhvert.
Ser nesten ut som annenhver bobil har med seg hund.
Masse blandingshunder, tror aldri vi har sett så mange merkelige mikser.
Og alle er verdens snilleste i fleksibånd, og må omtrent opp i hundegården vår og hilse på...
Og gjerne skvette litt, er det mulig lissåm....
Jada... Fint med fleksibånd inn i en flokk på 6 hunder.
Men alt har gått kjempefint altså, blir bare litt oppgitt over hvordan folk tenker, eller rettere sagt ikke tenker - alle vet vel hva jeg sier?  Iq-troll ja😂
Derfor har vi litt ekstra sikkerhet her, og lar våre stå i bånd i tillegg til hundegården.
De bryr seg ikke.



Vi avslutter dagen med å gå en tur opp i sentrum for å finne oss noe å spise på en restaurant.
Det var ikke enkelt for her var det jammen mye folk, som var bedre forberedt enn oss....
Men vi fikk til slutt bord sammen med noen lokale folk.
Vi fikk god mat og ble kjent med Gabi og Manfred, sistnevnte viste seg å ha jobba i Danmark så han slo over til dansk innimellom😀
Her fikk vi også smake vårt første glass med Federweisser.


Det vil si det er det første de tapper for sesongen med vin.
Dette er da før selve gjæringsprosessen starter, og den inneholder ca 9% alkohol.
Federweisser selges da kun i en kort periode.
Jeg som egentlig aldri liker vin, falt for denne.
Den smaker på en måte mye mer fruktig og søtt enn vin.
Kan nesten sammenligne som ferskpressede epler med mer her hjemme.


Fredag 04.10.2019

Vi går en lang tur opp til slusene her i håp om å få se de tar igjennom skip,
men nei da det får vi ikke se.



Rundt oss går disse her.
Aner ikke hva de heter, finner dem ikke i fugleboka mi heller.
Så nå er bildet sendt til en god venn og fuglekjenner.


Et skikkelig telt er sett opp for helgens vinfest.


Pynting foregår.


Det regner godt, så i dag har vi faktisk slappa av alle sammen i Buster.
Det fungerte med alle sammen det også😀

Tapas i Buster smaker.


Litt jalla må en ha på campingen vel?




Tommy er klar for vinfest


Her fylles teltet opp, og det blir smekk fult.
Aner ikke hvor mange det er plass til, men det er mange.
Lokale vinprodusenter har stands med sine viner.
Nå er vi klare for vinsmaking, iallefall Tommy😀


Høstpyntet, nesten som en slags høsttakkefest må en vel si.



Underholdning med Checkpoint 7


Disse fikk skikkelig opp stemningen, med masse god musikk.



En som koser seg😀




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar