fredag 26. mars 2021

Riktig GOD PÅSKE!

Vi ønsker en trygg og fin påske for hunden.
Godteskåler fulle av fristelser, blomster og påskepynt,
påsken kan by på noen farer for hundene våre,
Under her ser du hvilke hensyn du bør ta for at det blir en skadefri og fin høgtid.Med valp i hus, slik som påskerampen Pastora
 er det nok ikke lurt å sette for mye pynt med mer i lav høyde.
Hun ødelegger ikke noe, men alt skal tas med ut 😏😅
Tror påskekyllingen føler seg litt trykka under det blikket her😜


Her kommer litt påsketips sakset fra Agria dyreforsikring:


 
Det er straks dags for kvikklunsj, appelsin og påskekrim, ikke minst gul dekorasjon av hus, hjem og hytter. Husk på disse farene for vofsen, så blir det en fin og skadefri påske!

Pass på maten

Hold skåler med sjokolade, druer og nøtter utenfor snutehøyde for hunden. Sjokolade inneholder teobromin, hvor selv små doser kan være dødelig for hunden. Større mengder av druer og rosiner kan gi nyresvikt, mens nøtter kan gi allergisk reaksjon – i verste fall forgiftning.

Husk også at du ikke skal gi hunden for mye fet eller salt kjøtt. Det kan føre til betennelse i bukspyttkjertelen og/eller forgiftning. Kjøtt med ben kan også være problematisk da disse kan sette seg fast i tarmen og gjøre skade. I noen tilfeller må man fjerne ben som stopper opp i fordøyelsessystemet kirurgisk.

Blomster og påskepynt

Flere påskeblomster kan være giftige for hunden din. Eksempler på disse blomstene er påskeliljer, pinseliljer, tulipaner, asalea og krysantemum. Vær obs på løken hos liljen, denne er ekstra giftig. Hos Felleskatalogen finner du en komplett liste over giftige planter og tilhørende symptomer til hver enkelt plante. 

Du skal ikke se bort fra at en leken hund også kan gå løs på påskepynten. Påskekyllinger, påskeris og fjær kan gjøre skade på tarmene hvis hunden svelger det, så hold et godt øye med pynten.

Aktivisere hunden

Enten du tilbringer påsken til fjells eller hjemme er det viktig, som alltid, å gi hunden din nok fysisk og mental stimuli. En aktivisert hund er rett og slett en lykkeligere hund. Her er noen tips til aktiviteter dere kan gjøre i påsken:

Hvis du tar en sykkel- eller løpetur er det viktig å huske at veier kan være saltet, noe som kan slite på hundens poter. Derfor kan det være lurt å vaske labbene skikkelig etter turen, eventuelt bruke potesokker. Påsken kan være solfylt og varm for våre pelskledde venner, så ta også hensyn til vær og temperaturer.

Du finner masse aktiviseringstips på bloggen vår.

Søk oppe i venstre hjørne her på siden på aktivisering 😀

Pass på tynn is!

Flere drukningsulykker skjer på senvinteren når mildværet kommer. Den enkleste måten å forhindre at det skjer en tragisk ulykke er å ha hunden i bånd i nærheten av vann eller is, og generelt ikke ta noen sjanser.Les også: Slik forhindrer du drukningsulykker

Ta hensyn på skituren

Skal du på skitur i påsken? Da er det viktig å huske på at du får mye "gratis" på ski, spesielt i nedoverbakker. En hund må derimot øke frekvens og tempo for å holde følge. I tillegg kan det være dyp eller våt snø som gjør det ekstra tungt. Er det derimot skare anbefaler vi potesokker. Har du stålkanter på skiene dine må du være forsiktig. Dette kan gi stygge og alvorlige kuttskader hvis de kommer i kontakt med hunden i fart.

Les også: Husk å varme opp hunden før skituren (artikkel skrevet av vår blogger AgilityJeanette).


Håper dere har det så godt som dere kan i disse koronatider.
Også denne påsken blir nok litt annerledes for de fleste av oss siden vi må holde avstand til hverandre og ikke kan omgås slik som vi ønsker.
Gjør det beste ut av det, og kos dere som best dere kan 😍 

Vi ønsker dere alle en riktig fin påske!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar