Når man legger av sted på ski kan det være fort gjort å feilvurdere egen prestasjonsevne og føreforhold. Heldigvis er de fleste obs på dette på egne vegne, men som hundeeeier har man også den firbente å tenke på.

Elviro og Øyvind
Først og fremst må du huske at der du selv glir enkelt frem gjennom snøen på ski, kan det være vanskelig for hunden å ta seg frem. Vær obs på hva hunden din orker, og legg opp turen deretter.

Elviro er en flott kompis å ha med på ski, holder seg fint til høyre utenfor skisporet.
Glem heller ikke at det å ha med hunden i slalåmbakken eller halfpipen ikke er en god idé. Ivrige og lekne hunder kan i disse situasjonene fort springe i veien for deg selv eller andre.
Farlige situasjoner kan også oppstå om du tar med deg hunden på skøytetur, der risikoen for kuttskader er stor. Speilblank is medfører også en risiko for at hunden sklir og skader seg, og kanskje får strekkskader. En ivrig hund kan fort også føre til at du som eier mister balansen og pådrar deg strekkskader selv. Dersom turen går over islagte vann, bør dere alltid forsikre dere om at isen er trygg.

Elviro vurderer isen ;-)

I tillegg til å vise hensyn til hunden din, er det viktig å også vise hensyn til andre når man er ute på tur. Det er plass til alle i naturen, både med og uten hund, men det er viktig å vise hensyn til hverandre. Husk at ikke alle er like begeistret for våre firbente venner, og ha respekt for dette. Har du hunden løs, er det viktig å likevel ha kontroll på hunden.


Et tips kan være å ta de litt mindre traffikerte løypene. Husk også å plukke opp etter hunden, uansett hvor dere ferdes.
Stell av poter:
Før en går ut i snø og kulde, er det greit å forberede potene litt.
Og ikke bare ved snø og kulde, slaps, sølevann, is og salt i gangvegene der du går, gjør det nesten enda mer viktig. Og skal du på fjelltur er det også greit med godt stelte poter, det vil jo si stell og pass godt på potene hele året!


Klipp vekk alle lange hår, i og rundt potene.Klipp så kort som mulig, bruk gjerne et buet saks, så du ikke er uheldig å stikker hunden.Det hender jo at det kiler litt, og de kan rykke labben til seg.Ikke alle er så rolige som Elena her på bildet.
Etter klipp smøres potene godt.Jeg velger å bruke en potesalve som trekker godt inn.Liker ikke når en får feite potespor over hele huset.Har fått anbefalt en type som hundekjørere bruker,denne heter Krusan Zinc oinment.
Må bare si, denne MÅ du ta på ute, denne trekker ikke inn med en gang, men legger seg som en god beskyttende hinne. Så det er lurt å ta på denne rett før tur.
For forebyggende, og for å gi myke poter bruker jeg Aloe Propolis Creme.Dette har nesten blitt kos for hundene, de ligger og koser seg mens jeg masserer denne inn i tredeputene.Denne trekker godt inn med det samme, og kan fint brukes inne også.
Hårene på potene gror fort til igjen, så ta en sjekk om de må klippes igjen, og smør potene ofte.

God tur!